Welkom   |   Database
 
Database alumni KABK
 
Zoek op naam
uitgebreid zoeken?
  Handleiding, of hoe de database te gebruiken?

Omdat de documenten uit de verschillende periodes uit de geschiedenis van de Academie verschillende informatie bevatten, zijn in de de zoekopties sommige termen alleen van toepassing op de leerlingenregisters en andere alleen op de leerlingenkaarten. Zo zijn de velden leeftijd en beroep (van de leerling) alleen te zoeken in de leerlingenregisters; geboortedatum en geboorteplaats staan dan weer alleen op de leerlingenkaarten.

Algemene toelichting bij de verschillende zoektermen
Omdat de index van de gegevens in de database berust op een letterlijke overname van wat op de scans van de documenten staat, is het zoeken naar gegevens nog onnauwkeurig. De database vindt namelijk alleen de betreffende persoon, of afdeling als precies wordt ingetypt wat er in de index staat. Dat betekent in dit stadium van database-ontwikkeling dat bijvoorbeeld de Eerste Afdeling Teekenkunst alleen gevonden wordt als dit precies zo – dat wil zeggen precies zo gespeld (met kleine of Hoofdletters) – wordt ingetypt in het zoekveld. Zoekt men op 'tekenkunst', dan geeft de database geen resultaten.
Even zo geldt dat wanneer Jan Wolkers wordt gezocht – Jan in veld voornaam, Wolkers in achternaam – dat de database geen resultaten geeft. Terwijl Wolkers wel degelijk, maar als Jan Hendrik Wolkers, staat ingeschreven. Om deze redenen is het raadzaam om op dit moment alleen in de database te zoeken via de optie 'zoeken op naam' en daar alleen de achternaam (evt. met tussenvoegsel) in te vullen.